Caritas
vidékfejlesztés
Szent Benedek
tanulmányi központ

Menü

KapcsolatRODE
Rólunk
Fotó: Bakó András

Rólunk

A Gyulafehérvári Caritas Vidékfejlesztés (az 1993-ban Agro-Caritas Transsylvania Alapítvány jogutódja) megalakulását az 1989 után kialakult hátrányos szociális és gazdasági helyzet tette szükségessé, az a felismerés miszerint a felgyorsult, teljesítményközpontú élet új módszereket és kihívásokkal teli akadályokat görget a gazdatársadalom elé, fennmaradásuk az ismereteik bővítésén, képességeik fejlesztésén múlik.

Az évtizedek során számos tevékenységünk volt, de mindannyiszor csak egy célt tartottunk szem előtt, segíteni a régió mezőgazdaságának fejlődését, a gazdák itthon maradását, mezőgazdasági tevékenységüket. Célkitűzésünk a vidéken élő, elsősorban agráriumhoz kötődő lakosság életminőségének javítása a gazdaképzések, szaktanácsadás, szakmai előadások, fórumok révén, a vidéki lakosság fenntartható és ökológiai szemléletének formálása által. Tevékenységi körünkbe tartoznak továbbá: a falugazdász hálózat működtetése, a szaktanácsadás, felnőttképzés, mezőgazdasági praktikum, tangazdaság illetve sajtműhely, látogatóközpont működtetése. A Magyar Kormány, az Agrárminisztérium támogatásával elindult Kárpát-medencei Falugazdász Programnak köszönhetően 3 falugazdász irányítja képzési tevékenységeinket.

Meggyőződésünk, hogy megfelelő tudással a kezükben, kihasználva a környék nyújtotta adottságokat, mindenki biztos jövőt tud teremteni maga és az itt élő közösség számára.

Kastal László
igazgató
Vissza Fel
Menü
Tevékenységeink
Rólunk
Szabadidő
Videó
Kapcsolat
Kapcsolat
Gyergyószentmiklós 535500
Hargita megye, Románia
Caritas Vidékfejlesztés:
Varga Katalin 3 szám
Mobil: +4-0735-735.155, +4-0730-015.195
Szent Benedek tanulmányi központ:
Csíky-kert 53 szám
Mobil: +4-0741-131.027, +4-0741-131.026
Agrárminisztérium logomythen-fonds logo